szombat, január 10, 2009

Windows 7 béta ingyen (se) ?

Az oly nagy hévvel beharangozott Windows 7 publikus, nagy tömegek számára is hivatalosan elérhető bétája egyelőre megbukott. Vagy mégsem?

Nem a programozók hibakeresése volt túlontúl felületes, hanem a letöltéshez szükséges szerverek váltak oly mértékben túlterhelté a megadott időpontban, hogy még a Nagy Vízen túl is bedobták a törölközőt a MicroSoft hardverei.
Hogy mire fel a nagy sietség? A magyarázat csupán annyi, hogy mindössze az első 2,5 millió letöltőnek biztosítanák ilyen formán az operációs rendszer béta verzióját. Mely egyébiránt végleges formájában nem kevesebbre lenne hivatott, minthogy feledtesse a Vista kissé fanyalgós fogadtatását. Személyes becslésem alapján a Windowst használók körülbelül harmada-háromnegyede használja még mindig az XP valamely változatát, s esze ágában sincs istenhozzádot inteni, amúgy Arnold "Hasta la Vista, baby!" Schwarzenegger módra.
Számomra nem is ez a megdöbbentő. Én is legális Windows XP Home Edition-t használok, s eszem ágában sincs a rozsdásodó vasamra egy olyan OS-t telepíteni, ami a rendelkezésére álló erőforrás közel 80%-át csak a saját szükségleteire használná fel. Attól kerekedett el a szemem, hogy a letöltéshez szánt szervereket terhelhetőségét ennyire alulméretezték. Bár ha őszintén belegondolunk, milyen ésszerű hardverkoszorú lenne képes kiszolgálni a 2,5 millió "Küldj-windows7beta-csomagot-most!" kérést? Pláne, ha belegondolunk: az iso fájl 2,6 GB terjedelmű!
A MicroSoft talán jobban járt volna az oly megvetett és üldözött torrent eléréssel.

A cikk: http://nonstopuzlet.hu/story.php?sid=12869

Utóirat (január 11.): Elkezdtem letölteni. Az igényelt kulcs is megérkezett. Jövő héten tesztelek... Vagy mégsem? Harmadjára szakad meg 50 MB után. :S Akkor majd holnap megpróbálom újra.


kedd, január 06, 2009

"Hepi nyú jír"

Netidők Vendégkönyve

Ha írni szeretne nekünk, akkor .


(482)
Név: Gál Marcell
E-mail: Gothpaladinus@Gmail.com
Idő: 2009. január 1., csütörtök, 14:35
Megjegyzéseid:

A Netidők nevében kívánok mindenkinek Boldog Új Évet 2009-re is!