szombat, június 20, 2009

Windows 3.1 és Windows 95 Calmira II Symbian S60v3/5-re!

Még Február körül konvertálta kolijoco, egy magyar srác a DOSBox nevű emulátorprogramok Symbian S60v3 operációs rendszerre, bemutatva a világnak azt, hogy ezzel a programmal lehet MS-DOS-t és Windows 3.1-et futtatni az ilyen operációs rendszerű Nokia okostelefonokon. Kolijocó neve és a "Windows-t Symbianra" viszont nem egyből lett hazánk csillaga, egészen addig, amíg ilyen módon egy másik srác ki nem kísérletezte azt, h Windows 95-öt telepít a DOSBox segítségével az N95 8GB típusú Nokiájára. A kísérlet teljes sikere viszont eszméletlen lavinát indított a hazai Nokia okostelefonok használói körében, és hamarosan rengetegen próbálták ugyanezt ki különféle Nokia telójukkal. Ennek következtében kiderült, hogy N95 8GB mellett az E51, az 5800 ExpressMusic, sőt az E50, az N95, az E66, és még jó pár hasonló telefon képes működtetni a Win95-öt a DOSBox segítségével.

Ezzel én is kísérleteztem már hetek óta az E51-emmel, de mostanáig nem sikerült kipróbálni, mert eleinte valamelyik kiegészítő komponens hiányzott, aztán memóriahiány lépett fel, NA DE MOST, HOGY FELRAKTAM AZ N-GAGE INSTALLERT IS, SIKERÜLT! Majd mindjárt fotózok is a bizonyítás érdekében, mert 2009-ig ilyen nem volt, hogy valaki tényleg szinte hibátlanul működtetni tudjon Nokiáján Windows-t, ezt látnotok kell!

Ingyenes, egyetlen egyszer[ű/i] regisztrációt és belépést igénylő letöltése a Windows Symbian csomagnak ITT érhető el.

szerda, június 17, 2009

Free-World 4. rész - Online filmnézés

Most jutott eszembe,hogy csináltam egy ilyen sorozatát ami a 3. résznél abbamaradt.
Kicsit illegális témáról fogok beszámolni, de már lassan minden az lesz...

Hogy miben különbözik ez a torrenten letöltött filmektől? Az, hogy ezt azonnal nézni tudjuk, mint egy Youtube-os videót.

Itt magyarországon 2 ismert "fórum" van, ahol gyűjtik az ilyen fimlinkeket. Az egyik a Netmozi.com (ez volt előbb) és utána jött a Moovie.hu

Amikor elindult a Docler.hu, mindenki (aki magyar) ide töltötte fel a filmeket, ám a Docler egy idő után észrevette, hogy több órás videó van az oldalon, mint rövid videók, ezért gyorsan letörölte ezeket a filmeket. Ez után jöttek az olyan oldalak mint a Youload/Duckload(külföldi oldalakról beszéélunk), amik még mindig futnak, és működnek, ezeket szeretem a legjobban, bele tudok pörgetni stb. Hátrányuk csak annyi hogy 72 perc után megáll, de modemki-modembe és már folytathatjuk is.

Aztán persze még vannak azok a videók, amik DiviX Web Player plugin segítségével indulnak el, ezeket azért nem kedvelem, mert nem tudok belepörgetni, csak ha már letöltötte a filmet. Pufferelési problémák is adódnak szinte minden nap. Tehát ezt csak a gyors internet kapcsolattal rendelkezőknek ajánlom. De 20 óra körül őnáluk is adódhatnak problémát.

Amikor én megtaláltam a netmozi.com-ot még nagyon újnak számított a dolog. Rá egy fél évvel egy felhívást találtam a netmozi-n hogy "az oldalt másolják" történetesen a moovie.hu :D A másolásuk olyan jól sikerült, hogy a szervereik rohadtul le vannak terhelve, ezért az egész oldal piszoklassú, ezért is böngészek a netmozi.com-on, igaz, ott nehezebb kiigazodni.

Akkor mégegyszer a 2 link:
Netmozi.com
Moovie.hu