szerda, július 15, 2009

Idén nincs szülinapi buli

Még déltájt csevegtem pár sort a Netidők műsorvezetőjével, RP-val, és kiderült a szomorú igazság a születésnappal illetően: az Asztaltársaság idő- és alkalomegyeztetésének sikertelensége miatt idén elmaradt a Netidők 14. születésnapi bulija. Hát akkor majd jövőre, majd a 15. születésnap alkalmából. De azért kár érte, már nagyon vártam, hogy mi lesz, erre meg...:(

vasárnap, július 12, 2009

14 éves a Netidők!

"Ez a nap más, mint a többi, ezt Te is jól tudod: másként kelt fel reggel a Nap, és másként járt a Hold; köszöntünk hát téged ha már így együtt vagyunk, s ajándékul fogadd el vidám kis dalunk..."

Szerintem nem keveseknek lehet ismerős ezen szöveg, és nem is véletlenül választottam most ezt a dalt erre a napra, ugyanis a Netidők a mai napon 14 éves lett, és ezen alkalomra szerintem Halász Judit ezen közismert és örök érvényű gyermekdala a legjobb választás, de ezután már nehezen találok szavakat (a meghatottságtól) arra, mennyire...(öhmm, mit is akartam mondani?...mennyire...mennyire...ja, megvan) meg tudott maradni a fiatalos, és egyszerű, de a mai napig is közérdekű stílusában, és hogy mennyire el tudta a műsor találni a neki illő hangulatot, a megfelelő helyét, és kis csapatát, ami már 14 éve is naggyá tudott válni, hála az addig még nem - ma már teljesen - természetesnek tűnő dolognak, hogy már szinte nem is ember az olyan, aki se telefont, se TV-t, se számítógépet, se mobiltelefont nem birtokol és nem is akarna birtokolni.

Ezt a folyamatot e 14 éves rádióműsor szinte mindent felülmúló, a társadalomnak kívánt akaratával elérte: nem véletlen, hogy mintegy 110 mobiltelefon jut 100 emberre, és mintegy kétharmadszor ennyi számítógép is ezzel együtt. Innentől fogva akár kitart a műsor tagjainak lelkesedése, akár nem, a folyamatot, azaz a digitális forradalmat már nem lehet megállítani, így aztán a műsor ismét megérdemel egy nagy tapsot, és éljenzést, úgyhogy nem is szaporítom tovább a szót: BOLDOG 14. SZÜLINAPOT, NETIDŐK!