csütörtök, február 12, 2009

Friday the 13th

Holnap egy híres/hírhedt nap ismétlődik: Péntek, 13-a. De vajon miről híres/hírhedt a Péntek 13?

Valószínű, hogy az erről a napról játszódó horrorfilm és a magyarság szerint szerencsétlen 13-as szám tette azzá, ami. Tavalyelőtt az unokahúgomnak, Dj Rozchontnak volt Április 13-án, Pénteken a névnapja, mégsem történt semmi különösebb furcsaság a nap alatt. Lehet, hogy ez csak babona vagy pletyka? Minden bizonnyal. Ha nem, igazítsatok ki!

Már csak az hiányzik, hogy a Netidők születésnapja kerüljön ilyen napra!

Hihi, és most éppen megy a műsor, így ha Chatmannek írnék, lehet, hogy ezt a hírt megemlítenék műsor alatt? Áhhh...de jól is jönne, ha ez a blog hivatalossá válna! De ahhoz az kéne, hogy az Asztaltársaság ne idegenkedjen a közös blogolástól...

szerda, február 11, 2009

Google maps: Tehát hány utca van Belgrádban?

Még mielőtt belekezdenék, el szeretném mondani hogy a Google egy nagyon jó cég meg minden, de vannak benne azért hiányosságok, és azér ez elég durva.

Tehát, hány utca van Belgrádban?

A válasz: 1.

Legalábbis a Google Maps szerint. A dolgot akkor vettem észre, amikor megkaptam az "útvonaltervezős európás körutas verseny" következő fordulóját amiben az volt, hogy szerbiábón kell egy útvonaltervet készíteni. Nos eddig ezt én úgy szoktam h szépen beírom a maps.google.com-ot és ott szépen megtervezem. Most is ezt kezdtem el, csak az volt a bökkenő hogy egész Szerbiában volt vagy 4 út a térképen (és ugye ezek közül egy Belgrádon is áthaladt), és mivel kéne egy 2500 km-eres utat tervezni, ezért ezzel nem nagyon sikerült volna.

Kénytelen voltam paintet használni amivel megcsináltam a térképet.
De előtte még írtam egy levelet a Google-nak.

Mondom a Googlenak. Hallod??? Drága Googlenak sehol semmi elérhetősége nem volt, sehol nem találtam. Oké h beírod h Google@Google.com de akkor is. Nincs vmi törvény h minden oldalon kell lenni impresszumnak? Lehet h csak bénáztam, és csak vak voltam de akkor is.

A dolog lényege: Szívtam.