szerda, június 17, 2009

Free-World 4. rész - Online filmnézés

Most jutott eszembe,hogy csináltam egy ilyen sorozatát ami a 3. résznél abbamaradt.
Kicsit illegális témáról fogok beszámolni, de már lassan minden az lesz...

Hogy miben különbözik ez a torrenten letöltött filmektől? Az, hogy ezt azonnal nézni tudjuk, mint egy Youtube-os videót.

Itt magyarországon 2 ismert "fórum" van, ahol gyűjtik az ilyen fimlinkeket. Az egyik a Netmozi.com (ez volt előbb) és utána jött a Moovie.hu

Amikor elindult a Docler.hu, mindenki (aki magyar) ide töltötte fel a filmeket, ám a Docler egy idő után észrevette, hogy több órás videó van az oldalon, mint rövid videók, ezért gyorsan letörölte ezeket a filmeket. Ez után jöttek az olyan oldalak mint a Youload/Duckload(külföldi oldalakról beszéélunk), amik még mindig futnak, és működnek, ezeket szeretem a legjobban, bele tudok pörgetni stb. Hátrányuk csak annyi hogy 72 perc után megáll, de modemki-modembe és már folytathatjuk is.

Aztán persze még vannak azok a videók, amik DiviX Web Player plugin segítségével indulnak el, ezeket azért nem kedvelem, mert nem tudok belepörgetni, csak ha már letöltötte a filmet. Pufferelési problémák is adódnak szinte minden nap. Tehát ezt csak a gyors internet kapcsolattal rendelkezőknek ajánlom. De 20 óra körül őnáluk is adódhatnak problémát.

Amikor én megtaláltam a netmozi.com-ot még nagyon újnak számított a dolog. Rá egy fél évvel egy felhívást találtam a netmozi-n hogy "az oldalt másolják" történetesen a moovie.hu :D A másolásuk olyan jól sikerült, hogy a szervereik rohadtul le vannak terhelve, ezért az egész oldal piszoklassú, ezért is böngészek a netmozi.com-on, igaz, ott nehezebb kiigazodni.

Akkor mégegyszer a 2 link:
Netmozi.com
Moovie.hu

1 megjegyzés:

fantomer írta...

Az a nagy baj ,hogy a fent említett
oldalakon ingyenes gagyi tárhelyekre
töltögetik fel a filmeket amiknek
még a felét sem lehet megnézni.
A reklámokból,spamból,pop-upból alig
tudod kiverekedni magad. Akinek értékes adatok vannak a gépén az elmenekül az ilyen oldalakról.