kedd, december 23, 2008

Újabb lépés a googleizmus felé!

http://news.google.hu/

Immár magyar nyelven is elérhető a Google híroldala. A kihagyhatatlan BETA logó, némi szín és itt-ott néhány bélyegkép jellemzi az egyébként puritán oldalt.

Bal oldalon a tematikus válogatás menüpontjai és természetesen a feliratkozáshoz nélkülözhetetlen link. A jobb felső sarokban részletes keresésre utasíthatjuk az oldalt, valamint kérhetjük a még egyszerűbb külcsínű szöveges változatot.

Mindezek felül pedig kapunk némi szerkesztési lehetőséget is. Azon felül, hogy mely ország híreit szeretnénk olvasni - nyelvtanulók figyelem! - kivehetünk témákat, megszabhatjuk mennyi hír jelenjen meg egy témában a főoldalon, illetve változtathatunk a témák sorrendjén is.

Ennyi és nem több. Egyszerű, mondhatni fapados. Ám a mai weblapok általános stílusa mellett - csicsás, flashelt, szkriptelt, zenés, videós, képekkel agyonvágott, reklámokkal terhelt -, egészen pihentető a szemnek.

Nekem tetszik! :-D

1 megjegyzés:

Slayer Gothpaladin írta...

A "Gugli" hasznossága a neten mindent felülmúl, azt elmondhatom, hogy nyugodtan megvehetnék nemsokára a Windows Live-t is ;)